ontwerpend leren

in de klas

 
 
 

over ons

Samen in de klas stimuleert structurele samenwerking tussen school en ouders met als doel onderwijskansen, motivatie en leerprestaties van kinderen te verhogen

Scholen hebben veel expertise in huis met hun ouders waar zij meer gebruik van kunnen maken. Ouders zijn daartoe graag bereid, aldus onderzoek van Ouders & Onderwijs.

Samen in de klas is gelanceerd op 9 februari 2018, in samenwerking met Montessorischool Valkenbos te Den Haag.

   

Experts in ontwerpend leren

Verbindende kracht
Ontwerpen in de klas is de verbindende kracht achter het initiatief van Samen in de klas. Vanuit een maatschappelijke missie verbindt zij scholen, besturen, bedrijven, andere organisaties én bovenal leerkrachten en ouders. Hun motto: vind niet allemaal opnieuw het wiel uit; samen weet je meer, samen leer je meer!

Echte wereld de klas in
Door ouders in te zetten als experts in de klas, haal je de echte wereld de klas in. De vragen in de ontwerplessen krijgen betekenis en kinderen raken nog meer betrokken bij de onderwerpen die in de klas aan bod komen.

Ontwikkelen doen we samen

Trots op ons ontwikkelteam!
We zijn heel trots dat we met geweldige leerkrachten samenwerken. Dankjewel Sandra Kramp, Jarah de Weerdt, Ingeborg de Wolff, Corinne Brandenburg, Malika Verbeek, Annemarie Looijenga en Anna Meijs. Dank ook betrokken ouders en alle kinderen die de lessen hebben getest.

Doe je ook met ons mee?
We werken graag samen met scholen, bedrijven en andere organisaties om zo een breed assortiment aan lessen te kunnen aanbieden. Neem contact op!

Initiatief van

Leerkrachten en ouders van De Haagse Scholen, Librijn, Stichting Panta Rhei, Delftse Vereniging voor Montessori-onderwijs, Stichting Montessori Onderwijs Zuid-Holland, Lucas Onderwijs en ontwerpbureau Meeple.

 

Ondersteund door